Stinkie Stankie

Stinkie Stankie

Inmiddels zijn we bijna 2 maanden verder en het hele “bij-elkaar-geraapte-zooitje” heeft een nieuw huisje gevonden. Ieniemienie is samen met haar stiefzus geplaatst en dat is altijd een fijn idee, want dat maakt de overgang toch minder stressvol. Het pas getrouwde stel, kwam kijken voor 1 kitten, maar vond de keus zo moeilijk dat ze er 2 uitkozen. Ze gaan nu door het leven als Kyuubi en Fluffy.

Ginger is vertrokken naar een gezin met een zoontje, wat al heeeeel lang een poes wilde. Hij heet nu Tom en de hele familie vind het reuzegezellig een kat in huis. Helaas kreeg hij na de plaatsing nog last van niesziekte, maar met een kuurtje en goede verzorging was hij er zo weer bovenop.

De “campinggast” is verhuisd naar een gezin die ook nog een ander kitten uit het asiel hebben geadopteerd. Eindelijk geen bijnaam meer, maar een echte naam: Elmo!

En toen bleef het zwart-witje nog over. Steeds werd hij net niet uitgezocht. Bleef altijd een beetje op de achtergrond als er mensen kwamen kijken en dat verkoopt natuurlijk niet. Maar achteraf boft hij nog het meest van allemaal…kennissen van ons kwamen op visite en waren op zoek naar een 2e kat. Ze zijn recentelijk verhuisd naar Wenum midden in de weilanden en dan is er ruimte genoeg voor 2 katten. Het was wel heel spannend hoe het zou gaan met hun kat Bram, die niet echt gecharmeerd is van andere poezen in zijn territorium. Maar juist omdat Pim, zoals hij nu heet,  zich timide opstelt ging het eigenlijk best wel snel goed!

Na de plaatsing heb ik via whatsApp altijd nog even contact hoe het met ze gaat en op bovenstaande foto’s kan je zien dat ze het allemaal prima naar hun zin hebben!

Vaak wordt mij gevraagd of ik er geen moeite mee heb dat de kittens weer weg gaan. Maar dat valt erg mee. Vooral als mensen zelf heel blij en enthousiast zijn, geef ik ze graag mee! Omdat je het weet, stel je je daar op in en ga je je niet hechten. De dag dat ze opgehaald worden knuffel ik altijd nog even extra met ze en neem ik vast afscheid. En natuurlijk weet ik ook, dat er over een tijdje weer nieuwe leuke kittens komen.

Dit keer duurde dat langer dan andere jaren. Zelfs tijdens de open dag in het asiel eind september was er geen beschikbaar kitten meer. Op zich is dat natuurlijk heel positief nieuws, want dat betekent dat er geen kittens zijn gedumpt, en geen zwangere poezen zijn gevonden. Op 10 oktober werd ik eindelijk weer gebeld door Irene. Er was een kitten gevonden op een parkeerplaats bij een snelweg bij Deventer. Deze had wel veel zorg nodig, want was ondervoed en had vreselijke diarree. En zo kwam Stinkie-Stankie bij ons.

L

Het eerste wat ik heb gedaan is het beestje badderen, want het achterlijf en de poten zaten onder de opgedroogde diarree. Ze stonk echt een uur in de wind. Ook zat ze onder de vlooien en vlooienuitwerpselen. Zo erg, dat ze flink bloedarmoede heeft. Vandaar waarschijnlijk dat ze zo sloom is.  Toen ze nat was kon je de uitwerpselen goed zien zitten! Nadat ze was opgedroogd en daarna flink onder handen was genomen met de vlooienkam, zag ze er al heel anders uit! Ze heeft de hele avond onder een dekentje bij mij liggen spinnen. Wat een schatje! Af en toe werd ze onrustig en ging aan de wandel. Hup in de kattenbak en daar deed ze haar naam flink eer aan!

Nu 2 dagen later is zo nog steeds aan de dunne. Speelt nog steeds niet, en wil niet meer eten. Als ze ook nog flink begint te spugen is het tijd om alarm te slaan en ik bel Irene.  Zij overlegt met de dierenarts en komt even later medicijnen brengen tegen de diarree en misselijkheid. We moeten het beestje uit de negatieve spiraal krijgen Door de misselijkheid willen ze niet eten, daardoor krijgen ze geen bouwstoffen  binnen en gaat de conditie rap achteruit. Er zit maar 1 ding op: dwangvoeren. Dit is niet leuk om te doen, vooral niet als het even later toch weer wordt uitgespuugd. Maar met speciaal heel licht verteerbaar eten en echt mini-muizenhapjes om het kwartier lukt het om haar weer zelf aan het eten te krijgen. We moeten nog wel geduld hebben, maar ze is uit de gevarenzone!

 

 

Leave a Comment

Enter your keyword