Een bij elkaar geraapt zooitje

Een bij elkaar geraapt zooitje

Het is momenteel echt kitten-hoog-seizoen! Elk jaar in de vakantiemaanden juli en augustus is het spitsuur. Overal en nergens worden kittens aangetroffen. Inmiddels zijn er de afgelopen weken 5 gebracht. Geen broertjes en zusjes van elkaar, maar een bij elkaar geraapt zooitje ūüėČ

Het begon op 13 juli met Ieniemini, een schattige lapjes poes, heel sociaal en wijs voor haar (geschatte) leeftijd.

Ieniemini kon het gelijk goed vinden met onze eigen katten, maar voor haar ontwikkeling en socialisatie is het beter om op te groeien met leeftijdsgenootjes.

Enkele dagen later krijg ik de vraag of ik een heel jong en ziek kitten op wil vangen. 180 gram weegt het humpedumpie maar (geboortegewicht van kittens is ong. 100 gram) en ziet er inderdaad heel ziek uit. Ondanks dat is hij best wel tierig. Zijn leeftijd wordt geschat op 3 weken.  Deze gaat boven in een aparte kamer in quarantaine. Dus nog geen speelkameraadje voor Ieniemini.

Nadat ik hem of haar heb gebadderd komt er een heel ander poesje tevoorschijn. Later blijkt dat hij helemaal geen niesziekte had, maar hij alleen ontzettend smerig was haha

Op 27 juli komt er eindelijk een speelgenoot voor Ienimini:

 Helemaal in paniek zat deze dame onder een struik in haar eentje. Volgens de medewerkers van de dierenambulance een wild kitten, maar ze is zo tam als wat. Gelukkig ook kerngezond en een schat van een beestje met een lekkere fluffy vacht.

Op 28 juli komt de volgende, helaas in hele slechte toestand…suf, uitgedroogd, uitgehongerd en onderkoeld. Het is een gratenpakhuisje, die eerst op temperatuur moet worden gebracht, voordat hij wat mag eten. (Dit omdat het lichaam alle energie moet gebruiken om op temperatuur te blijven, en niet om het eten te verteren) Bij lange onderkoeling komt de stofwisseling in gevaar. De afgelopen week was er op de vindplaats van dit kitten een poes doodgereden, waarschijnlijk zijn moeder en dat betekent dat hij al die tijd geen voeding heeft gehad. Ondanks de bloedhitte….kruip ik op de bank met het kitten, een kruik en daarboven een kussen. Na 3 uur ga ik hem weer tempen….en gelukkig het is gestegen van 35,8 naar 38,1. (Poezen hebben een lichaamstemperatuur tussen de 38 en 39,5)¬†

De dagen daarna eet hij heel slecht, maar door elk half uur een klein beetje aan te bieden lukt het toch om hem aan het eten te krijgen. Deze is niet super knuffelig, maar komt regelmatig even aandacht vragen met een schattig schor mauwtje.

En ondanks dat het allemaal verschillende weesjes zijn kunnen ze het prima met elkaar vinden.  Ze eten  gezellig samen van 1 groot bord.

Op 15 augustus komt nummer 5…weggehaald op een camping…de seizoensarbeiders naar huis en de katten laten ze achter. Voor de zekerheid staat deze nog wel op Amivedi. Heel erg gezond is hij niet, ademt heel zwaar, heeft duidelijk een wormenbuik en zit onder de vlooien. Met een pipetje worden de vlooien en wormen om zeep gebracht en een antibiotica kuur moet hem helpen opknappen. Uiteraard zit deze nog even in quarantaine….hopelijk kan hij gauw naar beneden om te spelen met zijn stiefbroertjes en zusjes.

Leave a Comment

Enter your keyword